Min väg, mitt liv...
Heléne Blomkvist

Varje dag vaknar jag och känner att det finns något att vara tacksam för. I den tid vi lever, där livet omkring oss skakar på många sätt, är det trots allt så tydligt och uppenbart vackert att finnas till. Lyssna bara på vågornas rytm mot land, se bara en blommas glittrande pistill eller smaka på en nyplockad citrons friskhet. 

Att kunna känna såhär, har karvats fram ur min livsresa delvis genom oerhörda utmaningar, hårt arbete, svett och tårar. Det har varit tillfällen då mörkret runt mig varit tjockt som en järnridå och där jag till synes hade nästan ingenting att vara tacksam för. Ändå, där i mörkret hittade jag alltid den nådefulla pulsen som jag kunde lägga mitt hjärta i och lita på att jag skulle ledas framåt. Just därifrån inspireras jag nu i allt jag lever och skapar. 

Mitt liv har också blommat fram från vild lek och sprittande glädje. Det är ofrånkomligt tydligt att vardagen självt är ren magi, att kroppen är ett tempel och yoga är en rå helig väg att vandra mitt i en utmanande värld. Jag älskar att vara människa här på jorden. Varje steg, varje stund är en möjlighet för mig att skapa. Min nyfikenhet att lära mer, mötas vackrare och att drömma större har inget slut.

Jag är en fri själ som vandrar barfota så ofta jag kan. Mina tre underbara vuxna söner är min mest verkliga inspiration. Mötet med mina vänner och mina elever ger mig så mycket kraft och glädje och naturens famn är min största kraftkälla.